In memoriam Tony Bass

Tony Bass

Tony Bass

Tony Bass had grote hits met o.a. ‘Gina Lollobrigida’, ‘Ik ben met jou niet getrouwd’, ‘Dat is het einde’ waarvan er meer dan 150.000 zijn verkocht. Hij componeerde en arrangeerde liederen voor James Last, Jose Feliciano en Trini Lopez. In totaal verkocht hij meer dan 1,5 miljoen platen.

De eerste grote hit heeft Tony met de single ‘Dat Is ’t Einde’ dat bijna een half jaar lang de hitparade bevolkt. Ook ‘Ik Ben Met Jou Niet Getrouwd’ wordt een grote hit. Jack de Nijs (Jack Jersey) schrijft de tekst voor het liedje ‘Gina Lollobrigida’ dat voor hem opnieuw een hit oplevert.

Tony Bass - Gina Lollobrigida         Tony Bass - Ik ben met jou niet getrouwd

Met de carnavalskraker ‘Bij Ons Staat Op De Keukendeur’ en ‘Wij Zijn De Jongens’ boekt Tony Bass nog twee dikke hits. De liedjesschrijver en zanger Tony Bass overlijdt op dinsdag 11 oktober in Valkenswaard op 71-jarige leeftijd.

Tony Bass en Duo Toe Maar

Duo Tony Bass

Emil van Duo Toe Maar (2000-2016) had samen met Tony een duo en later schreef Tony voor Duo Toe Maar de nummers ‘Lekker meidje’ en ‘Sante’, en hij produceerde de 1e en 2e cd van Duo Toe Maar. Tony mag zich dus met recht de ‘ontdekker’ van Duo Toe Maar noemen, waar Patrick en Emil, ook erg trots op zijn. Uit respect, vriendschap en waardering hebben heeft Duo Toe Maar de single ‘Wederzijds’ opgedragen aan Tony.

In de zomer van 2008 brengt Duo Toe Maar het nummer ‘Gipsy lady in de zomerzon’ op single op de markt. Dit nummer is geschreven en gecomponeerd door Tony Bass. De dochters van Tony hebben het eerste exemplaar van deze single aan Duo Toe Maar uitgereikt.

Met dit  nummer behaalde Duo Toe Maar een plek in de TROS sterren Top.20 en stonden wekenlang hoog genoteerd in de Feest Top.20

 
Artikel Algemeen Dagblad 2015
Tony Bass

Overige links:
Facebook pagina Tony Bass
YouTube afspeellijst
Wikipedia
Discografie

bedankt